Хартиените бюлетини за НС и ЕП ще са с различен цвят

...
Хартиените бюлетини за НС и ЕП ще са с различен цвят
Коментари Харесай

ЦИК готви бюлетини с различни цветове за вота 2 в 1 през юни

Хартиените бюлетини за НС и Екологичен потенциал ще са с друг цвят на изборите на 9 юни . Това се постанова, тъй като тези два вота се организират в един и същи ден. Това съобщи пред БНР ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова.

Тя акцентира, че образно не би следвало смяната да докара до комплициране за хартиените бюлетини. Обществената поръчка за избор е на финала. Обявихме я на 9 април, когато бе публикуван указа на президента Румен Радев. Надявам се, че в първите дни на идната седмица ще има изясненост и по този въпрос, разясни Нейкова.

По думите й машината за гласоподаване не отпечатва цветни бюлетини , само че за всеки обособен избор има обособена бюлетина, както беше на локалните избори.

Според нея нападките против ЦИК за операция на изборите се отразяват отрицателно на гласоподавателите. Нейкова акцентира, че комисията си изпълняваме отговорностите и работата както са й предоставени. Честността и морала зависят от всички нас, администрация, членове, гласоподаватели, политици, добави тя.

Нейкова е уверена, че няма има проблеми със узаконяването на машините, както по време на локалните избори през есента на 2023 година Тя уточни, че при започване на идната седмица евентуално ще имаме определен реализатор за машините за изборите за Народно събрание и Екологичен потенциал на 9 юни, като динственият участник е Сиела Норма.
 34 партии и обединения се записаха в ЦИК за изборите на 9 юни
34 партии и обединения се записаха в ЦИК за изборите на 9 юни

Започва регистрацията на листи и самостоятелни претенденти за евродепутати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР